Home » Onderwijs

Project Adventure voor het onderwijs

Doe mee, wees hier, ontdek, wees veilig, stel doelen, maak afspraken en heb plezier met jezelf en met elkaar!

De methodiek van Project Adventure is zowel voor jongeren als volwassenen effectief. Het gaat altijd om persoonlijke ontwikkeling en groei van mensen in groepsverband, zowel binnen schoolklassen als samenwerkende teams. Onderwijsinstellingen verenigen de twee doelgroepen van Project Adventure onder een dak.

Sport & spel als middel

U bent op zoek naar een invulling voor een leuke dag, een spannende dag, een leerzame dag of u heeft een probleem geval?
U kunt met uw leerlingen bij ons terecht om te werken aan doelstellingen.
Van kennismaking tot problem solving!

Er zijn een hondertal opdrachten waar wij uit zullen kiezen, die passen bij de doelgroep en doelstelling van uw boeking.
‘Iedereen doet mee, maakt plezier met elkaar waardoor er ruimte ontstaat om spelenderwijs ontdekkingen te doen van individuele en groepskwaliteiten’.

Project Adventure komt naar u toe!

Programma’s voor de leerlingen

Meer weten over ons programma?

PROGRAMMA OP MAAT
Project Adventure biedt programma’s op maat, waarbij het altijd draait om persoonlijke ontwikkeling en groei van mensen in groepsverband. Hieronder zijn voorbeelden waar de programma’s o.a. voor ingezet kunnen worden:

* Intensieve Kennismaking
* Introductiedagen
* Samenwerken
* Leren werken aan Doelstellingen
* Thema-week ondersteuning
* Sport(-dag) als middel

Er wordt gewerkt aan individuele- en groepsdoelen voor competentiegericht leren. Er vindt een zichtbare ontwikkeling plaats in vaardigheden op sociaal-affectief gebied.

Meer weten over ons programma?

Voor de organisatie en docenten

Er zijn meerdere invalshoeken voor de toepassing van de Project Adventure methodiek in de organisatie van een onderwijsinstelling. Lerarenteams en hun leiders kunnen bij Project Adventure trainingen volgen ter verbetering van de onderlinge samenwerking. Dit heeft een positieve invloed op de sfeer en op de effectiviteit en kwaliteit van het werk.

Leraren kunnen ook cursussen volgen om te leren zelf de didactische principes van Project Adventure toe te passen in hun onderwijs. Voor wie geintrigeerd is door Project Adventure maar het nog niet zeker weet is er de Adventure Awareness, een dag om kennis te maken met Project Adventure en om zelf te ervaren hoe het werkt.

Meer weten over ons programma?