Onderwijs

Doe mee, wees hier, ontdek, wees veilig, stel doelen, maak afspraken en heb plezier met jezelf en met elkaar!


De methodiek van Project Adventure is zowel voor jongeren als volwassenen effectief. Het gaat altijd om persoonlijke ontwikkeling en groei van mensen in groepsverband, zowel binnen schoolklassen als samenwerkende teams. Onderwijsinstellingen verenigen de twee doelgroepen van Project Adventure onder een dak.
 

Voor de leerlingen

Project Adventure organiseert avontuurlijke activiteiten die spelenderwijs positieve invloed uitoefenen op het welzijn en gedrag van jongeren. Onze sportieve activiteiten vergroten niet alleen het zelfvertrouwen van de individuele deelnemers, maar stimuleren hen ook tot wederzijds begrip voor hun groepsgenoten, met als gevolg dat ze beter functioneren in het dagelijkse samenleven.
 

Voor de organisatie

Er zijn meerdere invalshoeken voor de toepassing van de Project Adventure methodiek in de organisatie van een onderwijsinstelling. Lerarenteams en hun leiders kunnen bij Project Adventure trainingen volgen ter verbetering van de onderlinge samenwerking. Dit heeft een positieve invloed op de sfeer en op de effectiviteit en kwaliteit van het werk. Meer informatie hierover is te vinden onder de doelgroep 'Bedrijven'.

Leraren kunnen ook cursussen volgen om te leren zelf de didactische principes van Project Adventure toe te passen in hun onderwijs. Voor wie geintrigeerd is door Project Adventure maar het nog niet zeker weet is er de Adventure Awareness, een dag om kennis te maken met Project Adventure en om zelf te ervaren hoe het werkt.

 

  Testimonials:

  "Het was heel leuk, ik zou zo nog een keer willen!! Kluk Kluk zegt: we gaan nog een keer!!"
  leerling Northgo
  -------
  Wij zijn al heel vaak met het wellant bij jullie geweest.
  Het leuke was (is) dat de kinderen elkaar leren vertrouwen en kennen.
  Graag wil ik wederom een boeking doen voor de 1e klassers met als achter liggende gedachten het samenwerken en vertrouwen.
  Jill McKerrow  (docent Wellant College)
  -------
  Wij zijn wederom enorm geholpen met de positieve impact van deze Project Adventure dag.
  Hiermee kunnen wij samen een goed jaar tegemoet gaan met onze HAVO 4 klassen.
  docenten Kennemer Lyceum Overveen 
  -------
  ik wil jullie graag vertellen dat jullie methodiek gigantisch veel positieve deuren heeft geopend! prachtig! En dank jullie wel!"
  Marjo, moeder deelnemer PA-activiteiten 
  -------
  Project Adventure heeft me erg enthousiast gemaakt over groepsactiviteiten en mogelijkheden.
  Ardi Crooijmans (eigenaar Outdoor Laarbeek)
  -------
  Ik heb bij jullie veel geleerd destijds over de methodiek en 'lesgeefstijl' van PA.
  Daar ben ik zo blij om. Dagelijks gebruik ik dit in mijn werk op de buitenschoolse opvang waar sport als middel centraal staat.
  Joni Hermanns (organisatie activiteiten en interne opleider)