Project Adventure in Nederland sinds 2000

In het jaar 2000 is Project Adventure in Nederland geïntroduceerd. Aanvankelijk werd Adventure Educatie toegepast binnen onderwijs en organisaties met behulp van simpele locaties zoals een grasveld of een strand. In 2004 werd door Project Adventure het eerste laag- en hoogtouwparcours (Challenge Course) in Nederland gerealiseerd: dit werd de nieuwe “Project Adventure Home Base” in Amsterdam. Hierdoor kon het aanbod aanzienlijk worden uitgebreid. Feit blijft dat 90 procent van het 'ervaringsgericht' leren op de grond plaatsvindt.


Project Adventure in Amsterdam heeft de afgelopen jaren veel verschillende klanten bediend en producten aangeboden, van dag- en weekprogramma’s, zomerkampen en bedrijfstrainingen tot aan een Adventure-Educatie vak als onderdeel van het curriculum voor sportdocenten in opleiding. Daarnaast heeft de organisatie een grote groep begeleiders en trainers opgeleid. Project Adventure zet zich in om zoveel mogelijk Adventure Educatie en Training over te dragen aan mensen die met mensen werken.

Om deze doelen te bereiken is het nationaal team opgericht (PA-NL) dat zich bezig houdt met het aangaan van structurele samenwerkingen met onderwijs-instellingen, trainingsbureau's, gemeenten en zorginstanties. Verder zet PA-NL in op het aanbieden van de Project Adventure licentie aan organisaties elders in het land die over de kwaliteiten beschikken om onder de naam Project Adventure programma’s aan te bieden aan jongeren. Hierdoor zorgt Project Adventure dat de werking van Adventure Educatie en Training door heel Nederland zijn vruchten kan afwerpen en er op deze manier zoveel mogelijk mensen profijt kunnen hebben van de methodiek.

In januari 2008 is er een PA-vestiging met parcours gerealiseerd in Den Haag.

 
  1. Prussik_IMG_2789
  2. IMG_8788
  3. IMG_9023