Geschiedenis van Project Adventure

Waar komt Project Adventure vandaan?
Project Adventure is in 1971 als non-profit organisatie opgezet in de Verenigde Staten door Jerry Pieh. Hij was op dat moment directeur van een school en was goed bekend met Outward Bound, een organisatie die ook in die tijd al zeer populair was. In de programma’s van Outward Bound werden groepen jongeren mee de wildernis in genomen om daar te werken aan persoonlijke ontwikkeling en groepsontwikkeling. In deze programma’s ontstonden algemene gedragsregels vanuit de natuur: leren vertrouwen in jezelf en de ander en goed omgaan met de omgeving en de mensen waar je mee samenleeft.

Vanwege de lengte van de programma’s konden veel jongeren niet deelnemen aan deze programma’s. Dit vond Jerry Pieh jammer, omdat hij uit ervaring wist wat voor een positieve impact deze programma’s op mensen hadden. Jerry vond de oplossing voor dit dilemma: Bring the Adventure Home!!

‘Bring the Adventure Home’ betekent dat Jerry Pieh de Adventure filosofie uit de Outward Bound programma’s in de traditionele schoolsetting bracht onder de naam Project Adventure. Hij ontwikkelde een curriculum dat door docenten in de reguliere lessen gegeven kon worden. De programma’s hebben als doel om jongeren de mogelijkheid te bieden om te ontdekken dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze zelf denken, zowel fysiek, emotioneel als cognitief.

"You can learn more in an hour of play, than in a lifetime of conversation"

 

    Project Adventure since 1971: “Bring the Adventure Home!”