Programma's voor jongeren

Introductiedag, sportdag, adventuredag, speldag, dagje-uit-dag, actief-leerdag.

Project Adventure biedt leuke, aktieve programma's, waarbij leerlingen de vaardigheden leren die nodig zijn om een goede start te maken als jong-volwassene m/v.
Uitdagende activiteiten voor de hele groep, iedereen doet mee, op eigen nivaeu, een dag of dagdeel met het accent op leuk, spannend en origineel.
De vaardigheden die ondertussen worden geoefend zijn:

 • initiatief nemen,
 • vertrouwen hebben,
 • motivatie,
 • communicatie,
 • doelen stellen,
 • leiding nemen en
 • afspraken maken.

Sport & spel als middel

U bent op zoek naar een invulling voor een leuke dag, een spannende dag, een leerzame dag of u heeft een probleem geval?
U kunt met uw leerlingen bij ons terech om te werken aan doelstellingen. 
Van kennismaking tot problem solving!

Er zijn een hondertal opdrachten waar wij uit zullen kiezen, die passen bij de doelgroep en doelstelling van uw boeking.
'Iedereen doet mee, maakt plezier met elkaar waardoor er ruimte ontstaat om spelenderwijs ontdekkingen te doen van individuele en groepskwaliteiten'. 

Dit zijn de 2 meest gekozen programma's: 
1. Adventure Games 
een programma met activiteiten & opdrachten op de grond.Bv u wilt een prettige kennismaking voor uw leerlingen zodat u een flinke voorsprong heeft en de leerlingen een goeie start kunnen maken met alle positieve gevolgen.

Ook later in het jaar of bij een nieuwe samenstelling van de klas kan een kennismaking's programma zeer waardevol zijn.
Adventure Games lenen zich ook uitstekend om ingezet te worden om te werken aan samenwerken, bouwen aan vertrouwen, en ook 'de gewone sportdag' krijgt een bijzonder en leerzaam karakter. 

2. Challenge Course Adventure

Bij dit programma gaan we de hoogte gebruiken.
De doelstellingen kunnen hetzelfde als hierboven zijn terwijl de uitdagingen groter worden. Hoogte vraagt meer, meer lef, meer concentratie, meer samenwerking ed.
Door uitdagingen op hoogte toe te voegen kan 1. het plezier vergroot worden en/of 2. het werken aan doelstellingen kracht bijgezet worden.
- Hier kunnen we het hoogtouwparcours gebruiken, met name de activiteiten Prusik klimmen, boomklimmen en de Vliegende Eekhoorn zijn natuurlijk populair.

Adventure Educatie lessen bij u op school

U wilt graag Adventure lessen voor de leerlingen op uw locatie (of in uw omgeving), boek dan een PA-instructeur op uw lokatie!
Lees meer over de programma's die wij aanbieden bij u op school.

Programma op maat

Project Adventure biedt programma's op maat aan. Er wordt gewerkt aan individuele- en groepsdoelen voor competentiegericht leren. Er vindt een zichtbare ontwikkeling plaats in vaardigheden op sociaal-affectief gebied. Een hedendaags voorbeeld is het aanpakken van pestgedrag. Deze duren minimaal een dag. Het meest effectief zijn meerdaagse programma's. Lees meer op de betreffende pagina's.

Het gaat altijd om persoonlijke ontwikkeling en groei van mensen in groepsverband.

 

 
 1. IMGP4695
 2. imgp4484
 3. "Wat een ontzettend leuke dag hebben wij gehad en wat een mooie foto's. De kinderen genoten zichtbaar. Ik vond het erg leerzaam en ook heel sportief, we hebben hard gewerkt."

  Mirjam Brink, leerkracht groep 7 van de Piramide